Onni
Onni on asua Pohjanmaalla, täällä asiat ovat hyvin. Haluamme kuitenkin, että pohjalaiset ovat kotimaakunnastaan ylpeitä myös tulevaisuudessa.
Vapaus
Maakuntauudistus antaa sinulle vapautta. Saat vapauden valita, mistä hankit palvelusi, toisaalta saat myös suurempia mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskuntaasi.
Sinun Pohjanmaasi
Miltä maakunta näyttää vuonna 2020? Tällä sivustolla voit lukea siitä, miten me yhdessä rakennamme uutta Pohjanmaata.
Hyvinvointi
Sinulla on oikeus hyvään elämään. Uudistuksen yksi tavoite on se, että saat sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita silloin, kun niitä tarvitset. Voit myös itse valita, kuka on sinulle sopivin palveluntuottaja.
Vaikuta
Vaikuta uuteen Pohjanmaahan. Jo nyt voit kertoa mielipiteesi, ideoida ja antaa palautetta. Mitkä asiat sinun mielestäsi tekevät elinvoimaisen maakunnan?
Yhdessä
Onnistunut uudistus syntyy paikallisista tavoitteista. Tämä uusi maakuntamme tulee olemaan pohjalaista käsityötä.
Maakuntauudistus

Luomme uutta Pohjanmaata

Täällä Pohjanmaalla näemme uudistuksessa mahdollisuuksia vahvistaa maakuntaa laajassa yhteistyössä ja yhdessä asukkaiden kanssa.

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia mitä Suomessa on tehty. Suurin muutos on jako kolmeen hallinnon tasoon - valtioon, maakuntaan ja kuntaan.

1.1.2021 Suomi jaetaan 18 maakuntaan. Silloin useat palvelut, mm. sosiaali- ja terveyspalvelut sekä paljon alueellisia tehtäviä, siirretään saman katon alle. Organisaatiotasolla uudistus koskettaa mm. kuntia, sairaanhoitopiirejä, sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueita, pelastuslaitoksia, maakuntaliittoja, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia sekä TE-toimistoja. Vuoden 2021 alusta myös nykyiset aluehallintoviraston toimipisteet yhdistyvät.

Uudistuksen valmistelun aikana nämä organisaatiot palvelevat sinua kuten ennenkin. 

Pohjanmaalla valmistelemme uudistusta laajassa yhteistyössä. Voit lukea työstä lisää sivulla Valmistelu.

Vaikuta!

Toivomme, että Pohjanmaan  asukkaat osallistuisivat valmisteluun, ja siksi tarjoammekin sinulle useita tapoja sanoa mielipiteesi. Löydä sinulle sopivin tapa sivulla Vaikuta.

TwitterLogo

Osallistu keskusteluun

Seuraa maakuntauudistusta sosiaalisessa mediassa ja osallistu keskusteluun. Twitterissä Pohjanmaan oma hashtag on #sinunpohjanmaasi. Yleiset hashtagit taas mm. #maakuntauudistus ja #sote.

 

 

Kommuner map2019

Miten Pohjanmaa muuttuu kartalla?

Vuoden 2019 loppuun saakka Pohjanmaa koostuu 15 kunnasta. Vuoden 2020 alusta Isonkyrön kunta kuuluu Etelä-Pohjanmaan maakuntaan.

Silloin maakuntamme rajat muuttuvat siten, että kartan vihreäraitainen alue ei enää ole osa Pohjanmaata. Se tarkoittaa myös sitä, että Laihia yksin muodostaa Kyrönmaan.

isokyroIsokyrö

Pohjanmaalla on yli 181 000 asukasta, joista noin 4 800 ovat isokyröläisiä.