Kiitos
Maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu 8.3.2019. Kiitämme henkilöstöä ja valmistelijoita kaikissa mukana olleissa organisaatioissa osallistumisestanne uudistuksen tekemiseen!
Valmistelu on päättynyt
Maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu 8.3.2019.Kiitämme henkilöstöä ja valmistelijoita kaikissa mukana olleissa organisaatioissa osallistumisestanne uudistuksen tekemiseen!
Sinun Pohjanmaasi
Maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu 8.3.2019.Kiitämme henkilöstöä ja valmistelijoita kaikissa mukana olleissa organisaatioissa osallistumisestanne uudistuksen tekemiseen!
Alueuudistus.fi
alueuudistus

Kokoukset ja tapahtumat

› Näytä kaikki
lastrefresh=20-02-2020
Maakuntauudistus

Luomme uutta Pohjanmaata

Täällä Pohjanmaalla näemme uudistuksessa mahdollisuuksia vahvistaa maakuntaa laajassa yhteistyössä ja yhdessä asukkaiden kanssa.

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia mitä Suomessa on tehty. Suurin muutos on jako kolmeen hallinnon tasoon - valtioon, maakuntaan ja kuntaan.

1.1.2021 Suomi jaetaan 18 maakuntaan. Silloin useat palvelut, mm. sosiaali- ja terveyspalvelut sekä paljon alueellisia tehtäviä, siirretään saman katon alle. Organisaatiotasolla uudistus koskettaa mm. kuntia, sairaanhoitopiirejä, sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueita, pelastuslaitoksia, maakuntaliittoja, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia sekä TE-toimistoja. Vuoden 2021 alusta myös nykyiset aluehallintoviraston toimipisteet yhdistyvät.

Uudistuksen valmistelun aikana nämä organisaatiot palvelevat sinua kuten ennenkin. 

Pohjanmaalla valmistelemme uudistusta laajassa yhteistyössä. Voit lukea työstä lisää sivulla Valmistelu.

Vaikuta!

Toivomme, että Pohjanmaan  asukkaat osallistuisivat valmisteluun, ja siksi tarjoammekin sinulle useita tapoja sanoa mielipiteesi. Löydä sinulle sopivin tapa sivulla Vaikuta.

TwitterLogo

Osallistu keskusteluun

Seuraa maakuntauudistusta sosiaalisessa mediassa ja osallistu keskusteluun. Twitterissä Pohjanmaan oma hashtag on #sinunpohjanmaasi. Yleiset hashtagit taas mm. #maakuntauudistus ja #sote.

 

 

Kommuner map2019

Miten Pohjanmaa muuttuu kartalla?

Vuoden 2019 loppuun saakka Pohjanmaa koostuu 15 kunnasta. Vuoden 2020 alusta Isonkyrön kunta kuuluu Etelä-Pohjanmaan maakuntaan.

Silloin maakuntamme rajat muuttuvat siten, että kartan vihreäraitainen alue ei enää ole osa Pohjanmaata. Se tarkoittaa myös sitä, että Laihia yksin muodostaa Kyrönmaan.

isokyroIsokyrö

Pohjanmaalla on yli 181 000 asukasta, joista noin 4 800 ovat isokyröläisiä.