Uutiset ja tiedotteet
 • 15.03.2019
  Vuodenvaihteessa hieman eri aikoihin sote-valmistelun projektipäälliköinä aloittivat Päivi Berg (sairaanhoitaja, hallintotieteiden maisteri), Jenny Björndahl-Öhman (terveystieteiden maisteri) ja Pia Vähäkangas (terveystieteiden tohtori). Istahdimme saman pöydän ääreen tutustumaan.
 • 11.03.2019
  Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu on päättynyt valtakunnallisesti ja valmistelu ajetaan alas myös Pohjanmaalla. Vaikka uudistus ei toteudu, halutaan valmistelussa saavutetuista hyvistä asioista pitää kiinni. Uudistuksessa tehty työ voidaan hyödyntää monella tavalla.
 • 22.02.2019
  Pohjanmaan yhteinen lasten ja perheiden palveluiden suunnittelun käsikirja Lapsen hyvinvointi yhteisenä tehtävänä ja tavoitteena on julkaistu. Käsikirjaan on koottu kehittämistyö, jota on tehty vuosien 2017-2018 aikana Lapset ja perheet keskiöön –hankkeessa. Hanke oli osa valtakunnallista lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa ja sen rahoitti sosiaali- ja terveysministeriö.
 • 20.02.2019
  Vuodenvaihteessa päättynyt kuuden maakunnan Kulttuurisote-hanke pyrki nivomaan taide- ja kulttuurilähtöiset hyvinvointipalvelut sekä tulevien maakuntien sosiaali- ja terveydenhuoltoon että kuntien hyvinvointia ja terveyttä edistävään toimintaan. Hanke tuki maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelua Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Varsinais-Suomessa.
 • 08.02.2019
  Maahanmuutolla ja kansainvälisten osaajien liikkuvuudella on kasvava elinkeinopoliittinen merkitys ja vaikutus Suomen kilpailukykyyn. Osaajien saatavuus on eri selvityksissä identifioitu yhdeksi suurimmista yritysten kasvun ja kansainvälistymisen haasteista, ja Suomi kilpailee parhaista osaajista muun maailman kanssa.
 • 06.02.2019
  Pohjanmaan liitossa on käynnissä hanke, jonka tavoitteena on digituen parempi koordinointi Pohjanmaan alueella. Digituki on tukea, jota henkilölle annetaan digitaaliseen asiointiin ja sähköisten palveluiden ja laitteiden käyttöön.
 • 25.01.2019
  Uuteen maakuntaan perustetaan vähemmistökielen vaikuttamistoimielin. Sen valmistelu on aloitettu työryhmässä, johon kuuluvat nykyisten organisaatioiden kieliasioita käsittelevien elinten puheenjohtajat ja sihteerit. Ryhmän puheenjohtaja on maakuntahallitusta edustava Anita Niemi-Iilahti. Kokouksessa päätettiin, että asiaa valmistelee pienempi työnyrkki, johon kuuluvat Tarja Hautamäki Pohjanmaan liitosta, Sara Tarvos-Aalto Pohjanmaan ELY-keskuksesta ja Sari West Vaasan sairaanhoitopiiristä.
 • 16.01.2019
  Vuoden ensimmäinen uutiskirje maakunta- ja sote-uudistuksesta on julkaistu. Katso vlogi, jossa muutosjohtaja Varpu Rajaniemi kertoo uudistuksen tilanteesta. Lue maaseutuhallinnon työstä ja miten kotouttamistyötä tehdään.
Päivitetty 18.03.2019, Kello 09.58, Petra Fager.