06.02.2019
Digituki paremmin saataville

Pohjanmaan liitossa on käynnissä hanke, jonka tavoitteena on digituen parempi koordinointi Pohjanmaan alueella. Digituki on tukea, jota henkilölle annetaan digitaaliseen asiointiin ja sähköisten palveluiden ja laitteiden käyttöön.

– Tukea sähköiseen asiointiin ja palveluiden käyttöön on saatavilla, mutta tukea ei ole koordinoitu toimijoiden välillä, sanoo projektipäällikkö Jessica Fagerström.

Hankkeessa on kartoitettu, mitkä toimijat tarjoavat tukea Pohjanmaalla ja toimijat kutsutaan verkostoon. Joukkoon kuuluvat esimerkiksi kirjastot, kansalaisopistot, asiointipisteet ja yhdistykset.

20190206 Jessica ja Mirva

 

Tuki helpompi löytää

Digitukea on tarjolla eri muodoissa ja eri toimipisteissä. Tavoitteena on luoda Pohjanmaalle digituen malli, jotta asukkaat löytäisivät tarvitsemansa tuen nykyistä helpommin.

– Asiakkaiden voi olla vaikeaa löytää tarvitsemaansa tukea, vaikka halua sähköiseen asiointiin olisi. On hyvä, että tukimuotoja on erilaisia, mutta tällä hetkellä voi olla vaikeaa löytää niistä tietoa, sanoo Jessica Fagerström.

 

Tukea tarvitaan kaikissa väestöryhmissä

Sähköisten palveluiden määrä ja merkitys kasvavat. Tuen saaminen niiden käyttöön edistää ihmisten yhdenvertaisuutta, mahdollisuuksia omien asioiden hoitamiseen ja itsenäiseen elämään. Hankeaikana Pohjanmaalla kokeillaan ja arvioidaan eri kohderyhmille suunnattuja digituen toteutustapoja.

– Ne, jotka eivät ole tottuneet käyttämään digitaalisia palveluita, tarvitsevat eniten tukea. Heitä löytyy kaikista väestöryhmistä, sanoo projektisuunnittelija Mirva Gullman.

– Digitukea tarjoavilla on nyt mahdollisuus vaihtaa ajatuksiaan ja ideoitaan sekä tehdä yhteistyötä. Työn tulokset tulevat nostamaan digitaalisten palveluiden käyttöastetta, sanoo Mirva Gullman.

 

Digituki-hanke on valtiovarainministeriön rahoittama ja se jatkuu 2019 loppuun saakka.

Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle
Päivitetty 18.03.2019, Kello 09.58, Petra Fager.