17.09.2018
Kysely: miten lasten ja perheiden palvelut toimivat?

Osana lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa Pohjanmaalla toteutetaan elektroninen kysely lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Tavoitteena on että arvokas tieto asukkaiden kokemuksista tavoittaa päättäjät ja maakunnan muutosjohtajat. Erityisen tärkeää on selvittää palveluiden käyttäjien näkemys siitä, mikä toimii hyvin ja mitä voisi kehittää.

Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma (LAPE) on hallituksen kärkihanke, jonka tavoitteena on uudistaa lapsi- ja perhepalveluita. Ohjelma alkoi Pohjanmaalla vuonna 2017.

– Tavoitteemme on luoda Pohjanmaalle yhtenäisiä toimintamalleja lasten ja perheiden palveluihin. Tällä hetkellä palvelut ovat monen eri toimijan vastuulla ja haluamme saada nämä palaset toimimaan yhteen entistä paremmin asiakkaan näkökulmasta, sanoo muutosagentti Riku Niemistö.

 Yksi kehitteillä oleva palvelukokonaisuus ovat perhekeskukset, joissa palvelut kerätään saman katon alle lähelle asukkaita. Kyselyn tuloksia käytetään palveluiden suunnittelussa.

­– Kyselyssä asukkailla on mahdollisuus kertoa, mikä toimii ja mikä ei. Haluamme säilyttää hyvät asiat. Toivomme myös löytävämme ratkaisuita nykyisiin ongelmiin, Riku Niemistö sanoo.

Selvityksen kohderyhmä ovat lapset, nuoret, perheet ja vanhemmat. Asukkaat voivat vastata kyselyyn mm. koulujen ja päiväkotien elektronisten viestintäkanavien kautta (kuten Wilma ja Päikky) sekä neuvolassa, terveyskeskuksissa, kunnissa ja seurakunnissa. Kysely aukeaa 17.9.2018 ja asukkailla on mahdollisuus vastata siihen kuukauden ajan.

Kysely toteutetaan yhteistyössä alueen korkeakoulujen Åbo Akademin, Vaasan yliopiston ja Yrkeshögskolan Novian kanssa.

 

Kysely löytyy täältä

 

Lisätietoja:

Riku Niemistö, muutosagentti, Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma

puh. 040 549 8328

 

Mukana Karkihankkeessa tunnukset FI vihrea LAPE

Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle
Päivitetty 18.03.2019, Kello 09.58, Petra Fager.