16.05.2018
Maakunnan vuokrat 10 % budjetista

Uuden Pohjanmaan maakunnan tilakustannukset tulevat olemaan toiminnan alkaessa 65,3 miljoonaa euroa. Summa on noin 10 % maakunnan arvioidusta budjetista.

Vuokrien arvioidaan nousevan ensimmäisten toimintavuosien aikana jopa 37,5 %. Tämä tarkoittaisi Pohjanmaalla kustannusten nousua lähes 90 miljoonaan euroon.

Summa sisältää maakuntien omien kiinteistöjen kustannukset sekä kunnilta vuokrattavat tilat. Arvion on tehnyt Maakuntien tilakeskus Oy.

- On huolestuttavaa että vuokratasot ovat näin korkeat. Erityisesti kiinnitän huomiota siihen, että vuokrataso nousee näinkin paljon samalla kun valtio vähentää maakuntien rahoitusta, sanoo maakuntajohtaja Kaj Suomela.

Maakunta- ja sote-uudistuksessa sairaanhoitopiirien ja erityishuoltopiirien tilat siirtyvät maakunnille. Kuntien omistamia sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä ei siirretä maakunnalle mutta maakunta vuokraa kiinteistöt kolmen vuoden ajan. Pohjanmaalla arvio kunnille maksettavista vuokrista vuonna 2020 on 34,9 miljoonaa euroa.

Kaikkien kahdeksantoista uuden maakunnan kiinteistöjä alkaa hallinnoida Maakuntien tilakeskus Oy. Maakunnat vuokraavat kaikki toimitilansa tilakeskukselta.

Arviot maakuntien tilakustannuksista löytyvät Maakuntien tilakeskus Oy:n verkkosivuilta.

Kunnille toimitetaan laskelmat maakunnan käyttöön siirtyvien tilojen vuokrista, kun valtioneuvoston asetus on valmistunut.

 

 

Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle
Päivitetty 10.11.2017, Kello 10.10, Petra Fager.