15.03.2019
"Yhteistyön tekeminen ja uuden kehittäminen on mahtavaa"

Vuodenvaihteessa hieman eri aikoihin sote-valmistelun projektipäälliköinä aloittivat Päivi Berg (sairaanhoitaja, hallintotieteiden maisteri), Jenny Björndahl-Öhman (terveystieteiden maisteri) ja Pia Vähäkangas (terveystieteiden tohtori). Istahdimme saman pöydän ääreen tutustumaan.

projektipaallikot ja muita pieni


Minkälaista työnne on?

- Sosiaali- ja terveyspalveluiden alueellisen integroinnin suunnittelua ja valmistelua. Lisäksi juurrutamme yhdessä kehitettyjä toimintamalleja. Toimintamme keskiössä on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Palveluiden parantaminen, raja-aitojen kaataminen ja tehokkaiden palvelukokonaisuuksien rakentaminen ovat tärkeitä arvoja, kolmikko kiteyttää.  

Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudessa?

- Lähdemme liikkeelle seuraavista teemoista: mikä on hyvä tapa tehdä, ja miten asioita viedään eteenpäin Pohjanmaalla. Tavoite on saada asiakkaan näkökulmasta toimivat ja tarvittavat palvelut. Haluamme olla myös toimiva, asiakaslähtöinen, kustannustehokas, ammattilaisten muodostama organisaatio, sekä hyvä ja haluttu työpaikka, Berg vastaa.

Mikä työssänne on mukavinta?

 - Yhteistyön tekeminen ja uuden kehittäminen on mahtavaa. On myös hienoa, että työtä voi tehdä kokoaikaisesti, kun aiemmin valmistelua on tehty toisen työn ohella. Tiimin tuki on myös tärkeää, että työskennellään yhdessä eikä suljetuissa kamareissa.

-  Verkostoituminen on tärkeää, sillä kunnat tekevät yhteistyötä. Kävi miten kävi, työ kantaa hedelmää, Björndahl-Öhman toteaa.

Mitkä ovat vahvuutenne?

- Jokaisen ammatillinen osaaminen, työura ja kokemus. Jokaisen aluetuntemus, joka kattaa jokaisen alueen pohjoisesta, keskeltä ja etelästä. Kaikkien vahvuus on se, ettei kukaan ole yksinäinen puurtaja. Meillä on myös samanlainen visio, kaikkien kesken jotka tekevät valmistelua kokonaisuudessaan. Emme olisi hakeutuneet tähän tehtävään, jos emme olisi uskaltaneet lähteä valmistelemaan sellaista, mikä on epävarmaa. Työhön kuuluu epävarmuuden sietäminen, Björndahl-Öhman muistuttaa.


Lopuksi, kahvi vai tee?

 Pia: Kahvi

 Päivi: suodatettu kahvi, ei murukahvi.

 Jenny: Tämä on vaikea kysymys! Molemmat, kahvia menee enemmän. Juon Liptonin hedelmäistä tai marjaisaa teetä.

Siirry "Uutiset ja tiedotteet"-sivulle
Päivitetty 18.03.2019, Kello 09.58, Petra Fager.