25.06.2020
Lennoista Kokkola-Pietarsaareen selvä viesti ministeriölle

Maakuntien edustajat tapasivat etäpalaverissa 24.6. valtiovarainministeri Matti Vanhasen. Kokouksessa maakuntien sanoma oli, että toimivat lentoyhteydet ovat maakuntien vientiyritysten elinehto. Finnairin reittilentoliikenne on käynnistettävä mahdollisimman pian ja kaupalliselta pohjalta.

– Pohjanmaalla kaikille on selvää, miten tärkeä Kokkola-Pietarsaaren kenttä on alueen teollisuudelle ja yrityksille. Viestimme Matti Vanhaselle on, että koko Suomi tarvitsee vientirannikon yritysten menestystä. Hyviä yhteyksiä alueelle ei ole varaa sivuuttaa, sanoo maakuntajohtaja Kaj Suomela.

Valtiovarainministeri kiitti maakuntien delegaatiota vahvasta ja perusteellisesta viestistä ja jakoi huolen lentoyhteyksien tulevaisuudesta. Ministeri vakuutti, että hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä ja tarkastelee kaikkia käytössään olevia vaihtoehtoja kotimaan lentoyhteyksien turvaamiseksi Kokkola-Pietarsaareen, Jyväskylään, Joensuuhun, Kajaaniin ja Kemiin.

Kokoukseen osallistui edustajia Pohjanmaalta, Keski-Pohjanmaalta, Keski-Suomesta, Kainuusta, Pohjois-Karjalasta ja Lapista.

 

lentokoneen siipi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 27.03.2017, Kello 12.32, Marie Sjölind.